Днес са предвидени двустранни разговори, работна сесия по темата за

...
Днес са предвидени двустранни разговори, работна сесия по темата за
Коментари Харесай

Последен ден от срещата на Г-7 в Биариц

Днес са планувани двустранни диалози, работна сесия по тематиката за климата и заключителни конференции. Очаква се президентите на Франция и Съединените щати Еманюел Макрон и Доналд Тръмп да дават отговор дружно на въпросите на публицистите.
Пожарите в Амазония и изненадващото посещаване на иранския външен министър в Биариц белязаха вчерашния ден от форума.

Лидерите от Г-7 са покрай постигането на съглашение по какъв начин да подкрепят борбата с горските пожари в Амазония. По думите на френския президент Макрон остава да се уточнят детайлите за техническата и финансова помощ.

" Има единодушие, че би трябвало да подкрепим допустимо най-скоро страните, наранени от пожарите. Те са няколко. Колумбия също насочи апел към интернационалната общественост. Вече са открити контакти със страните от Амазония, с цел да може да бъдат дефинирани съответните задължения. На последващо място е въпросът за повторното залесяване на Амазония. ", съобщи той.

Междувременно Макрон като хазаин на форума изненада американската делегация, посрещайки в Биариц иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф. Срещите на Зариф с френските представители и самия Макрон продължиха близо три часа и половина, след което той отпътува. Според публично известие на Елисейския замък диалозите са били положителни и ще продължат. По думите на немския канцлер Ангела Меркел не трябва да се изпуска нито една опция за избягването на нова ескалация по отношение на иранската нуклеарна стратегия.

" Това беше редом събитие на същото място, само че не и в границите на Г-7. Сега би трябвало да забележим дали има спомагателни благоприятни условия за диалози и може би договаряния с Иран. ", съобщи тя.

Сред останалите тематики през уикенда беше възможното връщане на Русия в групата на седемте и комерсиалните войни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР