Днес с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува

...
Днес с умерен и силен вятър от северозапад ще нахлува
Коментари Харесай

Днес хладно и ветровито. Максималните температури ще са от 18° до 23°

Днес с сдържан и мощен вятър от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и оптималните температури в по-голямата част от страната ще бъдат от 18° до 23°, в София – към 18°.

В 18 области в страната е оповестено предизвестие за рисково мощен северозападен вятър, със скорост до към 80 км/ч, а в област Сливен, предизвестието е от втора степен, код оранжево, за пориви със скорост до към 100 км/ч.

Ще има променлива, постоянно забележителна облачност и на обособени места в източните региони, в това число и по Северното Черноморие, е допустимо да превали и прегърми.

Максималните температури в морските ни курорти ще бъдат от 19° до 22°. Температурата на морската вода е от 10° по северното крайбрежие до 16° по южното.

В планините ще духа сдържан до мощен вятър от запад-северозапад. Ще има по-значителни нараствания на облачността и тук-там, основно в Рило-Родопския масив ще превали временен дъжд, съпроводен от гръмотевици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 5°.

В неделя, минималните температури значително ще се намалят и в обособени региони са вероятни и слани. През деня ще бъде слънчево, само че към момента хладно за сезона. В началото на новата седмица оптималните температури ще се покачват, само че заран ще е хладно, с условия за слани. Ще се задържи слънчево до сряда, когато още веднъж се чакат превалявания и гръмотевици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР