Днес с преминаването на студен атмосферен фронт ще превали и

...
Днес с преминаването на студен атмосферен фронт ще превали и
Коментари Харесай

Ето с какво време ще посрещнем септември

Днес с прекосяването на леден атмосферен фронт ще превали и прегърми на обособени места, основно в Южна България. По-интензивни ще са явленията в Рило-Родопската област. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската низина до мощен и с него в страната ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Атмосферното налягане денем ще се задържи съвсем без смяна - близо до междинното за месеца. Вечерта ще стартира да се покачва.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има по-късно денем и вечерта, и на обособени места по южното крайбрежие ще превали. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максимални температури на въздуха 27-28 градуса. Температурата на морската вода е 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
В планините ще духа мощен запад-северозападен вятър. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 17 градуса, на 2000 метра - към 9 градуса.
В четвъртък и петък ще е с променлива облачност, съвсем без превалявания. В първия ден към момента ще е прохладно, само че до края на деня северозападният вятър сензитивно ще отслабне. Ще бъде относително хладно за интервала, като във втория ден преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса.
Най-високите температури през септември у нас ще бъдат сред 30 и 35 градуса, а най-ниските - сред 3 и 8 градуса, по-високи ще са температурите по Черноморието. Това заяви за Българска телеграфна агенция Красимир Стоев - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР