Днес с 84% от гласовете на общото академично събрание, Пловдивският

...
Днес с 84% от гласовете на общото академично събрание, Пловдивският
Коментари Харесай

Биолог оглави Пловдивския университет

Днес с 84% от гласовете на общото академично заседание, Пловдивският университет избра своя нов ректор - проф. доктор Румен Младенов. Това беше единствената кандидатура за състезанието, разгласен откакто досегашният ректор проф. доктор Запрян Козлуджов завършва втория си мандат. С тази кандидатура и с избора си третото по брой на студенти в страната висше образователно заведение завършва една своя дългогодишна традиция да се управлява от филолози.
Всъщност със своите 280 специалности в седем области университетът има богат избор на фрагменти. В доклада си проф. доктор Козлуджов посочи високия рейтинг и безспорното строителство на инфраструктура. Четири блока за студентски общежития, нова спортна зала - това са част от придобивките, които студентите от ПУ получиха в последните години, а потребността от общежития там беше голяма. Рейтингът на университетът е висок, само че на фона на демографската рецесия и приключването на студенти отвън страната, прави усещане съвсем 100% осъщественият банкет по държавна поръчка. 

Новият ректор- проф. доктор Румен Младенов е отказал преди четири години поста зам. ректор, тъй като, както самичък сподели " това не ми беше приоритет, избирам работата със студентите вместо показността и административните отговорности ".
Бивш декан на Биологическия факултет, предан на ботаниката, той изнася лекции и в Медицинския университет в Пловдив и самобитен резултат на тази взаимна активност е към този момент огромен утвърден план. Как ще се развива тъкмо Пловдивският университет в идващите четири години, с изключение на с последователност, към момента преподавателите и студентите не знаят.
В платформата си проф. доктор Младенов изброи провокациите за своя мандат - продължаващото въздействие на демографския срив, смяната в разпоредбите за финансиране на висшето обучение, директната взаимозависимост на финансирането на научно-изследователската активност от мястото на Пловдивския университет в наукометричните ранглисти, учредени на изявления в международните бази данни, както и предлагането на привлекателни, съобразени с динамичния пазар на труда бакалавърски стратегии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР