Днес Русия заяви, че иска да участва в сесията на

...
Днес Русия заяви, че иска да участва в сесията на
Коментари Харесай

Русия иска да участва на срещата на ОССЕ

Днес Русия съобщи, че желае да взе участие в сесията на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ ), която ще се състои тъкмо една година откакто атакува Украйна.

" В момента се занимаваме с приемане на визи и се приготвяме за пътуването. Мисля, че всичко ще е обикновено ", съобщи за съветския всекидневник " Парламентская газета " Владимир Джабаров , заместник-председател на комисията по интернационалните въпроси в Съвета на федерацията, горната камара на съветския парламент.

Руската делегация би трябвало да се настрои за остри нападки по време на дебата, само че съветските парламентаристи са подготвени да изложат своята позиция, декларира Джабаров. " Ние разбираме, че 30 страни членки на НАТО, които са и членки на ОССЕ, ще се изричат против Русия ", споделя той.
 ОССЕ: Русия направи избора да стартира нападателна война, макар всички старания
ОССЕ: Русия направи избора да стартира нападателна война, макар всички старания

Това смята генералният секретар на ОССЕ Хелга Мария Шмид

Предишното присъединяване на Русия в сесия на ОССЕ е през 2021 година . На последните две сесии страните хазаин Англия и Полша отхвърлиха да дадат визи на делегатите .

Австрийската страна обаче е изказала увещание, че всички парламентаристи ще получат виза, заяви публичното радио ORF.

Министърът на външните работи на Австрия Александър Шаленберг държи на позицията си съветските парламентаристи да получат позволение за влизане в страната. Сигурно е, че " няма да наруша правото ", цитира ORF Шаленберг.

Външният министър е получил поддръжка от федералния канцлер Карл Нехамер , който е на мнение, че да се изключат съветските депутати от ОССЕ е " изцяло неправилен метод ". Много значимо е да се резервира разговорът и да бъде оставена интернационалната организация да си прави работата, счита канцлерът. Припомняме, че Нехамер стана, която отиде на крайници в Москва за среща с Владимир Путин от началото на войната против Украйна. О.

В отворено писмо над 80 депутати от 20 страни членки на ОССЕ към този момент желаеха от Австрия да предотврати присъединяване на съветската делегация в сесията на Парламентарната асамблея на ОССЕ.
 Русия скастри ОССЕ - предавала информация за армията ѝ на западното разузнаване
Русия скастри ОССЕ - предавала информация за армията ѝ на западното разузнаване

ДНР щяла да даде доказателства

Австрия е в затруднено състояние поради поръчката за присъединяване на Русия в срещата на ОССЕ във Виена. " Австрия се намира сред Сцила и Харибда ", споделя Петер Хилполд, специалист по интернационално право от университета в Инсбрук, представен от Der Standard. Защото съгласно него Виена ще има опция да маневрира в границите на интернационалното право , с цел да откаже влизането на съветската делегация, само че ще би трябвало да поеме отговорност в границите на интернационалното право.

От друга страна, в случай че влизането бъде утвърдено, това може да е мотив да бъде отправено интернационално обвиняване в заобикаляне или нарушение на глобите, макар че това не би било правилно, най-малко от позиция на правото на Европейски Съюз, счита специалистът. От строго правна позиция глобите на Европейски Съюз не са наложителни в този случай. В конкретика единственото обвиняване, което може да се насочи, е, че Австрия не е употребила опцията за налагане на наказания.

" От политическа позиция обаче това е задоволително внимателно, без подозрение ", споделя специалистът.
 За 100 години Съюз на съветските социалистически републики: Бил основа на европейската сигурност, само че се разпаднал
За 100 години Съюз на съветските социалистически републики: Бил основа на европейската сигурност, само че се разпаднал

Владимир Чижов: ОССЕ бил самодейност на Съюз на съветските социалистически републики и Варшавския договор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР