Днес Роуън Аткинсън навършва 65 години. Британецът е известен най-вече

...
Днес Роуън Аткинсън навършва 65 години. Британецът е известен най-вече
Коментари Харесай

Роуън Аткинсън на 65

Днес Роуън Аткинсън навършва 65 години. Британецът е прочут най-много с ролята си на глуповатия Mистър Бийн, само че индивидът зад известния облик е доста образован и високообразован.

Още като възпитаник се насочва към актьорската кариера, тъй като открива, че когато е в роля не заеква. Той играе в учебно заведение и по-късно в университета, където го вижда сценаристът Ричард Къртис. Двамата дружно вършат паметния сериал „ Черното влечуго “, който е един от най-остроумните и занимателни в английската телевизия.

Актьорската игра го води и до снимачната площадка на кино лентата за сътрудник 007 „ Никога не казвай в никакъв случай “, където Шон Конъри играе ролята на Джеймс Бонд за финален път. Да взе участие във филм за тайния сътрудник е било отдавнашна фантазия за Аткинсън.

Кариерата му обаче среща и много компликации, защото постоянно му се постанова да чува, че е прекомерно противен за една или друга роля, или пък за артист като цяло. По тази причина той взема решение да сътвори собствен персонаж и собствен сериал. Така се появява именитият „ Мистър Бийн “.

Благодарение на „ Мистър Бийн “ Роуън Аткинсън е един от най-обичаните английски артисти, а ролята му е донесла повече от 130 милиона $ през последните 30 години.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР