Днес рожден ден празнува президентът на Българския футболен съюз и

...
Днес рожден ден празнува президентът на Българския футболен съюз и
Коментари Харесай

Боби Михайлов празнува днес! Наздраве!

Днес рожден ден чества президентът на Българския футболен съюз и най-успешен вратар в историята на родния футбол Борислав Михайлов!

Дългогодишният капитан на националния тим е роден на 12 февруари 1963-а в София и се образува като състезател в школата на Левски; тим, в който сериозна диря на същия пост към този момент е оставил татко му Бисер. С фланелката на " сините “ Михайлов играе в продължение на осем сезона, записвайки 180 мача за състезание. Впоследствие гради кариера зад граница – в португалския Беленензеш и във френския Мюлуз. Сезон 1994/95 прекарва в Ботев (Пловдив), след което играе за британския Рединг. В края на кариерата си е част първо от столичния Славия, след това – и от швейцарския ФК Цюрих.

Михайлов е троент първенец и троент притежател на Купата на България с екипа на Левски, също толкоз пъти печели и Купата на Съ
За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
ветската войска.

За националния тим дебютира през 1983-а, а в идващите 15 години е неизменима част от представителния ни отбор. Като капитан извежда " лъвовете “ до най-големия триумф в историята на футбола ни – бронзови медали от международното състезание в Съединени американски щати през 1994-а. Участва също на мондиала в Мексико през 1986-а и европейския шампионат в Англия през 1996-а, част от състава на СП във Франция през 1998-а. С националния екип Михайлов записва 102 мача, с които дълго време е рекордьор на страната и част от влиятелния интернационален " Клуб 100 “. 

През 1986-а година става Футболист на годината в България, а идващият вратар, получил най-големия приз в страната, е синът му Николай, определен за номер едно през 2011-а. 

През предходната година Борислав Михайлов започва четвъртия си мандат отпред на Българския футболен съюз.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР