Днес рожден ден има Елена Йончева, журналистка, депутат в 44-ото

...
Днес рожден ден има Елена Йончева, журналистка, депутат в 44-ото
Коментари Харесай

На 27 май рожден ден има Елена Йончева

Днес рожден ден има Елена Йончева, журналистка, народен представител в 44-ото Народно събрание

Елена Йончева е родена на 27 май 1964 г. в град София. Дъщеря е на Лариса и Никола Йончеви. Майка ѝ е рускиня, татко ѝ – българин. Има и брат Иван Йончев. Завършила е телевизионна публицистика в Москва с отличие.

От 1994 до 2009 година има съвместно съжителство с политика Сергей Станишев, с който се познават още от студентските си години в Москва.

Работи за петъчното предаване „ Панорама “ по Канал 1 на Българска национална телевизия, водеща е в Канал 1, в програмата „ Екип 4 “, както и в публицистичното предаване „ Оригиналът  “ по TV7, дружно с Иван Гарелов.

През 2012 година със своя екип 16 дни снима живота в Халеб по време на гражданската война в Сирия.

Известна е с репортажите си от най-горещите точки на света, сред които споровете в Косово, Алжир, Чечня, Израел, Афганистан, Ирак, Венецуела, Колумбия и други

Снимала е филм за българската база Свети Климент Охридски в Антарктида, за ромите в Лом, за футболиста от ПФК Левски Мариян Огнянов и други

Автор е на четири документални кино лентата за събитията в Украйна (Евромайданът, почнал през ноември 2013 година, и последвалата война в Донбас).

През септември 2015 година президентът на Украйна Петро Порошенко подписва възбрана за влизане в страната на 388 политици и публицисти.

Сред 41 публицисти и блогъри от целия свят попада и Йончева.

След митинги от страна на авторитетни хора и организации, сред които и Комитетът за отбрана на публицистите, възбраната за Елена Йончева и още 28 публицисти е анулирана.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР