Днес Роджър Федерер ще изиграе първия си мач след US

...
Днес Роджър Федерер ще изиграе първия си мач след US
Коментари Харесай

Роджър Федерер: Чувствам, че имам останала енергия да завърша силно сезона

Днес Роджър Федерер ще изиграе първия си мач след US Open 2019. В началото на септевмри именитият швейцарец беше развенчан от българина Григор Димитров в четвъртфинален конфликт в Ню Йорк. Той пропусна всички съревнования от ATP по-късно, само че се включи в отборния показателен дуел за " Лейвър Къп ".
 Турнирът
Турнирът " Мастърс " 1000 в Шанхай навлиза в решаващата си фаза

Надпреварата е предпоследна от категорията за сезона и минава без присъединяване на Григор Димитров

Ето какво показа един от любимците за купата:

" Феновете тук вършат съзнатален опит да ми покажат какъв брой мощно са разчувствани и щастливи. Усетих това в специфичния ден за почитателите преди шампионата. Означава доста за мен. Никъде другаде по света не може да се види такова обединяване на почитателите.

Когато някой ти задава въпрос, опитваш да отговориш. Когато те моли за фотография, опитваш да го изпълниш. Това значи пъклен доста за всеки почитател, тъй като може би е първият път, когато те вижда, може би е пътувал от доста надалеч, с цел да има късмет да се приближи до теб. Понякога си доста изтощен, само че аз се пробвам да бъде образец за младите играчи, които се надявам да допринесат за нашия спорт в бъдеще. Наясно съм, че имам опцията да стимулирам и въодушевявам децата и да давам добър образец. Винаги съм оценявал това.

Страхотно е да забележим още веднъж Анди Мъри тук, поговорихме си малко. За тура и за нас играчите е отлично, че Анди е тук, тъй като той е човек, който всички почитаме. Той няма врагове. Имаме потребност от хора като него, които също дават страховит образец за усърдие, резистентност и почтеност. Радвам се, че е тук. Също по този начин мисля, че той играе все по-добре, което е прелестно ".

Швейцарецът е подложен под №2 и ще дебютира против Алберт Рамос-Виньолас (Испания).

" Жребият е тежък. Зависи ненапълно и от противника ти, не всеки мач е в моята ракета. Но усещам, че имам останала сила да завърша мощно сезона ", добави " Маестрото.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР