Днес Renault Group, Volvo Group и CMA CGM Group обявиха,

...
Днес Renault Group, Volvo Group и CMA CGM Group обявиха,
Коментари Харесай

Renault Group и Volvo Group с нова компания. Ще произвеждат електрически ван от ново поколение

Днес Renault Group, Volvo Group и CMA CGM Group оповестиха, че са постигнали съглашение за основаването на напълно нова компания, която ще има за цел основаването на електрически ванове от ново потомство.

Според изказването, Renault Group и Volvo Group към този момент са подписали обвързващо съглашение, съгласно което ще бъде основан общ венчър (50:50), в който двете страни ще влагат по 300 млн евро през идващите три години. С логистичния колос CMA CGM има необвързващо съглашение за желание и инвестиция в размер на 120 млн евро, посредством фонда му PULSE.

Новата компания се чака да започва активност при започване на идната година, като ще има лична еднаквост и с централа във Франция.

Първите модели на новия венчър, които ще бъдат със 100% електрическо задвижване, се чака да бъдат пуснати в серийно произвеждане през 2026 година. Те ще бъдат създадени въз основата на тъй наречените skateboard платформа, която дава опция за огромна модулност както на купето, по този начин и на приложимостта, а с помощта на батерийната си технология- 800V, вановете ще предложат огромен свободен пробег и опция за ултрабързо зареждане.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР