Днес редица китайски медии разкриха, че китайският технологичен гигант Huawei

Днес редица китайски медии разкриха, че китайският технологичен гигант Huawei ...

Първите смартфони с новата ОС на Huawei ще видим през октомври.


Днес редица китайски медии разкриха, че китайският технологичен гигант Huawei през месец октомври тази година ще бъде готов да представи на пазара своята фирмена операционна система HongMeng, която извън Китай се очаква да носи името Ark OS. Информацията е на Гуо Мингкси (Guo Mingxi), главен анализатор на компанията Tianfeng International.

Според тази информация, новата операционна система няма да се използва във флагманската серия Mate 30. В началото явно новата HongMeng OS ще се използва в смартфоните от начален и среден клас.

По данни на Global Times, новата операционна система е разработена съвместно с китайската компания Tencent. Освен това, в тестването на HongMeng са взели участие Oppo и Vivo, които неотдавна заявиха, че новата ОС е с около 60% по-бърза от мобилната ОС Android на Google.

Новата операционна система HongMeng първоначално ще се разпространява в Китай, понеже се очаква в началото да не покрива всички международни изисквания и Huawei най-вероятно ще отложи глобалната версия с няколко месеца. Но когато екосистемата на Huawei бъде изцяло готова, новата ОС ще се появи и в мобилните устройства от класа на Mate 30 и P40.

Анализаторът каза още, че въпреки проблемите със САЩ, Huawei ще успее да продаде между 215 и 225 милиона смартфона, с което ще закрепи второто си място по продажби на глобалния пазар.

Източник: kaldata.com