Днес редица китайски медии разкриха, че китайският технологичен гигант Huawei

...
Днес редица китайски медии разкриха, че китайският технологичен гигант Huawei
Коментари Харесай

Първите смартфони с новата ОС на Huawei ще видим през октомври

Днес редица китайски медии разкриха, че китайският софтуерен колос Huawei през месец октомври тази година ще бъде подготвен да показа на пазара своята фирмена операционна система HongMeng , която отвън Китай се чака да носи името Ark OS. Информацията е на Гуо Мингкси (Guo Mingxi), основен анализатор на компанията Tianfeng International.

Според тази информация, новата операционна система няма да се употребява във флагманската серия Mate 30. В началото очевидно новата HongMeng OS ще се употребява в смарт телефоните от начален и междинен клас.

По данни на Global Times, новата операционна система е създадена взаимно с китайската компания Tencent. Освен това, в тестването на HongMeng са взели присъединяване Oppo и Vivo, които наскоро обявиха, че новата Оценка за съвместимост е с към 60% по-бърза от мобилната Оценка за съвместимост Android на Гугъл.

Новата операционна система HongMeng в началото ще се популяризира в Китай, тъй като се чака първоначално да не покрива всички интернационалните условия и Huawei най-вероятно ще отсрочи световната версия с няколко месеца. Но когато екосистемата на Huawei бъде напълно подготвена, новата Оценка за съвместимост ще се появи и в мобилните устройства от класа на Mate 30 и P40.

Анализаторът сподели още, че макар проблемите със Съединени американски щати, Huawei ще успее да продаде сред 215 и 225 милиона смарт телефона, с което ще закрепи второто си място по продажби на световния пазар.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР