Днес разговорите започнаха в 10.00 ч. Първите две дискусии на

...
Днес разговорите започнаха в 10.00 ч. Първите две дискусии на
Коментари Харесай

Преговорите за кабинет стартираха. Продължаваме промяната ги излъчва на живо

Днес диалозите започнаха в 10.00 ч. Първите две полемики на експертните групи са в ресорите " Енергетика " и " Икономика ". Следобедните сесии ще бъдат отдадени на " Транспорта " и " Правосъдието ".

" Имаме обща цел и тази цел е да създадем най-хубавия тим от специалисти за България ".

Това сподели съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Кирил Петков на полемиката, която се излъчва онлайн във " Facebook ". Петков уточни, че " този екип ще е надпартиен и ще е с общите цели да се направи държавно управление, което не прави компромис с нищо, поставя България над всичко, в което няма наши и ваши хора ".

" Всички дружно сме един екип, който би трябвало да направи България просперираща ", добави Петков.

Той изясни, че на днешната полемика първо ще се откроят общите политики, като посочи, че в стратегиите на политическите обединения, участващи в полемиката, голяма част от точките са общи.

" Мисля че тези общи точки незабавно могат да залегнат в нашата програмата в съдружното съглашение ", добави Петков. " По точките, по които има разлики, ще има експертни полемики и ще се реши кои и в какъв порядък да се одобряват ".

От своя страна Корнелия Нинова съобщи, че би трябвало да се сформира болшинство за приемане на бюджета, с цел да не останат хората без държавна помощ.

От през днешния ден до събота " Продължаваме Промяната " стартира серия от полемики

по основни политики за разработване на съдружно съглашение. Във всяка от полемиките по другите тематики са поканени да вземат участие по трима специалисти от Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България ".

Асен Василев от " Продължаваме Промяната " предложи да се чуят всички визии на специалистите в бранша - енергетика.

Точките, по които няма единодушие, ще бъдат разисквани във втората част на полемиката. В първата част ще се търсят сходните визии в бранша.

" Целта е България да има оптимално самостоятелна енергийна база - т.е. с български енергоизточници ", посочи Василев. По думите му тази енергийна база би трябвало да бъде устойчива и да може да посрещне зимния пик, без значение от пика. Третият принцип е тази енергийна база да пристигна на допустимо най-ниска цена.

Кирил Петков съобщи още, че отсега нататък методът на ръководство, който " Продължаваме Промяната " се надяват да вкарат, ще е фокусиран върху причините, които всяка една от политиките би трябвало да отбрани и в случай че може тези причини да дадат превес в съдружната динамичност, да бъдат признати.

Петков уточни, че днешната полемика ще бъде равнопоставена и предложи тя да стартира с възгледите на най-малката политическа групировка, участваща в днешните диалози.

Всичко се излъчва онлайн на страницата на " Подължаваме смяната " във фейсбук.

-.

Прочети тук -

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР