Днес разговарях с кметове на БСП. Поздравявам ги за социалните

...
Днес разговарях с кметове на БСП. Поздравявам ги за социалните
Коментари Харесай

Нинова иска правителството да обяви мерки в подкрепа на българските общини

„ Днес разговарях с кметове на Българска социалистическа партия. Поздравявам ги за обществените и стопански ограничения, които подхващат. Това, което предложихме на национално ниво и беше отхвърлено от ръководещите, нашите кметове го ползват на локално. В някои общини за периода на изключителното състояние се замразява заплащането на такса боклук. Замразява се заплащането на наем на общински пространства от дребни търговци и дребен и междинен бизнес. Това е виновна позиция на положителни стопани. Но за какво в решенията на държавното управление няма нито една мярка, ориентирана в помощ на общините? Много от тях поддържат и общински лечебни заведения с нищожни бюджети. Настояваме ръководещите да разгласят ограничения в поддръжка на българските общини “.
Това разгласява през днешния ден в профила си ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Междувременно кметове и кметски наместници от община Добричка, определени с бюлетината на соцпартията, събират средства за закупуване на хранителни артикули на нуждаещи се фамилии. А общопрактикуващите лекари, които употребяват общинска благосъстоятелност, няма да заплащат наеми за интервала на изключителното състояние. Това предложение на кмета на община Добричка Соня Георгиева беше гласувано от общинските съветници.
Предстои Общинският съвет в Добрич да гласоподава и предлагането на кмета на регионалния град Йордан Йорданов да бъдат редуцирани наемите на всички физически и юридически лица, настанени в общински парцели.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР