Днес разчитаме предимно на хапчета за лечение на всякакъв вид

...
Днес разчитаме предимно на хапчета за лечение на всякакъв вид
Коментари Харесай

5 храни, които разреждат кръвта и предотвратяват образуването на съсиреци

Днес разчитаме най-вече на хапчета за лекуване на всевъзможен тип здравословно положение. Но знаете ли, че някои натурални храни и билки могат да ускорят оздравителния развой, когато се одобряват вярно? Някои естествени хранителни артикули също могат да влияят като естествен разредител на кръвта и могат да понижат опцията на кръвта да се съсирва.

Съсирването на кръвта е нужен развой. Понякога, обаче, кръвта се съсирва прекалено много, което води до здравословни затруднения, които даже могат да се трансфорат във съдбовни. Хората, страдащи от избрани медицински положения, също могат да изискват медикаменти за разреждане на кръвта, с цел да се понижи риска от проваляне от инфаркт или инсулт. Лекарствата са значими, с цел да държите положението си под надзор, само че можете да опитате и с натурални разредители на кръвта. Преди това обаче не пропускайте консултацията с Вашия персонален доктор.
 Най-добрата напитка за детокс на белите дробове на пушачи Най-добрата напитка за детокс на белите дробове на пушачи
Тази напитка за детоксикация на белите дробове е идеална за пушачи. Не е загадка, че пушенето убива. И освен самите пушачи, само че и тези,...

Ето 5 любопитни разредители на кръвта, които можете да употребявате, с цел да намалите риска от съсирване:

Джинджифил

Джинджифилът също съдържа салицилат и има противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят съсирването на кръвта. Ацетилсалициловата киселина, която се ползва при подготвяне на лекарство, е синтетично получена от салицилат. Той може да спомага за избягването на инсулт или  инфаркт.

Канела

Ароматната канела, употребена за прибавяне на аромати към храната, също е мощен разредител на кръвта. Подправката съдържа кумарин, който има свойства за разрежда кръвта и се употребява за подготвяне на медикаменти. Канелата постоянно се употребява и за поддържане на кръвното налягане под надзор и понижаване на възпалението, породено от артрит.
 10 супер храни за супер памет 10 супер храни за супер памет
Колкото повече остарявате, толкоз повече грижи би трябвало да полагате за мозъка си, с цел да действа вярно. Човешкият мозък си набира...

Куркума

Подправката с жълт цвят, постоянно срещана във всяко домакинство, от древността се употребява заради  лечебните си качества. Куркуминът, една от главните дейни съставки на куркумата, има антикоагулантни свойства и може да предотврати съсирването на кръвта. Освен това куркумата е и противовъзпалителна и антибактериална.

Лют червен пипер

Високото количество салицилати в лютивия червен пипер съумява да влияе като сполучлив разредител на кръвта. Лютият пипер може да се ползва и при потребност от събаряне на кръвното

 и възстановяване на кръвообращението. Можете или да употребявате надробен пикантен червен пипер в храната си, или той да се приема на капсули, които можете да си купите от аптеката.
 Подправките, които да включите в диетата си, в случай че желаете да отслабнете по натурален метод Подправките, които да включите в диетата си, в случай че желаете да отслабнете по натурален метод
Не е загадка, че това, което ядете, оказва доста въздействие върху загубата на тегло. Но това, което държите в шкафа си за подправки, съ...

Чесън

Чесънът е прочут като суперхрана заради своите антимикробни и противовъзпалителни свойства. Той се употребява необятно за подготвяне на разнообразни типове медикаменти. Изследванията демонстрират, че чесънът на прахуляк има антитромботични свойства, които могат да понижат образуването на кръвни съсиреци. Ефектът обаче не трае доста дълго.

Препоръчително е да не пропущаме нито една изброените  храни, с цел да се възползвате оптимално от потребните им свойства.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР