Днес Районната здравноосигурителна каса във Враца провежда ден на отворените

...
Днес Районната здравноосигурителна каса във Враца провежда ден на отворените
Коментари Харесай

Здравната каса във Враца отбеляза 20-тата си годишнина

Днес Районната здравноосигурителна каса във Враца организира ден на отворените порти във връзка 20-тата годишнина от основаването си.
РЗОК-Враца е основана на 14 април 1999 година и е деветата в реда по основаване конструкция на НЗОК в страната, напомни шефът на касата Светозар Симеонов. Основна цел на институцията е да обезпечава и подсигурява свободен и равнопоставен достъп на обезпечените лица до здравна помощ посредством избран по тип, обсег и размер пакет от здравни действия. Също по този начин цели и да даде свободен избор на реализатор, сключил контракт с районна здравноосигурителна каса.
„ В началото на здравната промяна екипът на институцията се състои едвам от петима души. Тези чиновници и до през днешния ден работят в здравната каса. В момента общият брой на чиновниците там е 57 индивида “, показа Симеонов.
По време на брифинг с медиите шефът на касата разяснява настоящите проблеми, пред които се изправят работещите в касата, както и годишните промени в наредбите и в активността им. По думите на Симеонов сега по този начин нареченото „ източване на касата “ може да се засече доста бързо и нарушителите се глобяват незабавно. Когато става въпрос за лечебни заведения се приключват договорите и се санкционират със съответния реализатор. Тези проблеми обаче ще бъдат заличени с обединяването на системата на всички равнища, лекари, аптеки, снабдители на услуги. Така контролът от страна на здравната каса ще бъде доста по-добър, добави Светозар Симеонов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР