Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за задържане на

...
Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за задържане на
Коментари Харесай

Доведоха в съда обвинените за трафик на мигранти

Днес Районна прокуратура-Пловдив внесе искане в съда за задържане на петимата обвинени за подкрепяне на мигранти да обитават и минават нелегално през страната. Искането се преглежда сега в Районния съд, съобщи Plovdiv24.bg.

Преди дни прокуратурата в града под тепетата притегли като обвинени М.А., на 29 година, жител на Сирия и със статут на непрекъснато пребиваващ в България, и Х.О., на 40 година, български жител, за това, че на 24.05.2022 година, в съучастничество, надлежно като причинител и помощник, за да набират за себе си имотна полза незаконно подкрепили 4 жители на Сирия – всички мъже, измежду които и малолетно момче, на 17 година, да обитават нелегално в страната – обезпечили им заслон в Пловдив. 

Спрямо М.А. е повдигнато обвиняване и за това, че от неустановена дата през месец септември 2022 година до 20.09.2022 година, на територията на Пловдив и на Средец, обл. Бургас, като подстрекател, за да набави за себе си и за съучастниците си имотна полза, съзнателно склонили 29-годишната П.Ч. и 39-годишния Й.Ч., български жители, да извършат закононарушение, като подкрепят 20 чужденци – жители на Сирия, Афганистан и Мароко, измежду които и две деца – на 3 година и на 14 година, да обитават и минават нелегално през страната. Престъплението е квалифицирано по член 281 ал.2 вр. ал.1 от Наказателния кодекс. 

За същото закононарушение като обвинени са привлечени и П.Ч., Й.Ч., като причинители, и М.Д., на 36 година, български жител, като помощник.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР