Днес ръководството на БНТ направи своя отчет за последните три

...
Днес ръководството на БНТ направи своя отчет за последните три
Коментари Харесай

Ръководството на БНТ направи тримесечния си отчет пред СЕМ

Днес управлението на Българска национална телевизия направи своя доклад за последните три месеца пред Съвета за електронни медии. Целта е да има оптималната бистрота по отношение на активността и финансовото положение на малкия екран.

 © БГНЕС
Изпълняващият длъжността общоприет шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков стартира доклада си за последните три месеца с безспорните триумфи на публичната телевизия, а точно: визитата на папа Франциск у нас, което беше проследено от милиони по света с помощта на картината и сигнала на Българска национална телевизия, както и отразяването на евроизборите и акцията по съглашението сред публичната телевизия и участниците в изборите.
Емил Кошлуков - и.д. общоприет шеф на Българска национална телевизия: Почти всички платени форми за присъединяване в публицистиката са продадени, мисля че всички са продадени. По време на акцията проходите са рекордно високи, което демонстрира, че малкия екран, публичната телевизия е извънредно издирван сътрудник в такива обстановки.  Съвет за електронни медии одобри оставката на Каменаров, Кошлуков става и.д. общоприет шеф на Българска национална телевизия Съвет за електронни медии одобри оставката на Каменаров, Кошлуков става и.д. общоприет шеф на Българска национална телевизия
Съветът за електронни медии одобри оставката на генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров. За краткотрайно изпълняващ длъжността е определен програмният...

Според прогнозите до края на годината дефицитът на публичната телевизия се чака да доближи до 44 млн. лева Като огромната част от отговорностите на Българска национална телевизия са за такси за разпространяване. За намаляването на недостига към този момент са подхванати съответни ограничения.
Емил Кошлуков - и.д. общоприет шеф на Българска национална телевизия: Спряхме контракти от порядъка на няколко милиона, които ще излязат от недостига. Пред привършване сме на сублицензиране, шерване на спортни права за няколко милиона, които ще понижат недостига и бъдещия недостиг, защото по тези права заплащанията са и през 2020-2021 година, няколко публични поръчки, които за мене бяха съмнителни - няма да похарчим пари за тях. Сумарно, въпреки че е сложна такава оценка, евентуално избавените средства ще бъдат към 7-8 милиона.  Осем души са претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия Осем души са претендентите за общоприет шеф на Българска национална телевизия
Днес в 17 ч. изтече срокът за приемането на документите за присъединяване в процедурата за избор.

От Съвет за електронни медии изискваха тази информация, с цел да може всички претенденти за общоприет шеф да са сложени при равни условия на състезанието.
София Владимирова - ръководител на Съвет за електронни медии: Дължахме този диалог - сложен, прочувствен - първо на обществото, несъмнено. И на претендентите за генерални шефове, тъй като другояче за тях това би било скок в тъмното без въже. Съвет за електронни медии няма да бяга от своята отговорност и нееднократно по време на наши доклади по бюджета в Парламента ние сме изказвали тежката обстановка, в която се намира Съвет за електронни медии - да изисква от вас пълноценно, качествено, свястно осъществяване на вашата социална функционалност. От друга страна ние си даваме сметка какъв брой недофинансирана е Българска национална телевизия.
Членовете на управителния съвет на Българска национална телевизия също показаха като причина за недостига незадоволителното финансиране и обявиха подготвеност да поемат отговорност за решенията си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР