Днес проведохме среща с Българска земеделска партия – това е

...
Днес проведохме среща с Българска земеделска партия – това е
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Имаме опасения от фалшификации на изборите

Днес организирахме среща с Българска земеделска партия – това е следващата ни среща с извънпарламентарни партии и цивилен сдружения, в желанието ни да съберем повече поддръжка в общ фронт за гарантиране на почтени избори. Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на на конференция на „ Позитано 20”. По думите ѝ по време на диалога са били разисквани позициите на двете страни за смяната на изборните правила, като те имат съвпадане по тях.

„ Имаме опасения от имитация и замяна на вота, само че имаме и решителност с общи благоприятни условия да противодействаме, с цел да подсигуряваме свободен, почтен и честен избор”, разяснява Нинова. Председателят на Българска социалистическа партия употребява случая, с цел да призове българските жители да гласоподават за който те избират, само че да упражнят демократичното си право на глас.

„ Тези диалози прерастват в диалози за политики. Българската земеделска партия съставлява дребни, междинни, дребни аграрни производители. Днес обсъждахме по какъв начин с общи старания можем да защитим техните права – освен тук, само че и предвид на идните европейски избори”, съобщи Нинова.

„ Искаме да подсигуряваме равнопоставеност на българския малък аграрни производител със земеделските производители на другите европейски държави”, добави тя. По думите ѝ е била разисквана и програмата на Българска социалистическа партия за развиване на земеделието, която се поддържа от Българска земеделска партия.

От своя страна от Българската земеделска партия благодариха за срещата и разискваните политики в бранш земеделие, Изборния кодекс и идните избори.

„ Обсъдихме в нашия Управителен съвет отношението на Българска социалистическа партия към българското земеделие и общите ни политики, които съответстват в посока европейско и българско земеделие. Затова взехме решение да работим дружно по този процес”, разяснява ръководителят на партията доктор Пейчо Касъров. Той счита, че трябват гаранции правото на избор да не бъде опорочавано.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР