Днес просветното министерство представи в столичното 137-мо училище инструмента SELFIE

...
Днес просветното министерство представи в столичното 137-мо училище инструмента SELFIE
Коментари Харесай

Просветното министерство представи инструмента SELFIE

Днес просветното министерство показа в столичното 137-мо учебно заведение инструмента SELFIE на Европейската комисия - посредством специфичен тест българските учебни заведения и възпитаници ще бъдат оценени до каква степен имат цифрова среда и цифрови умения. До края на януари идната година се чака теста да преминат към 250 български учебни заведения.


Компютърният тест е на три равнища - за шефове на учебни заведения, учители и възпитаници. Калоян е в 11 клас, стартира да попълня теста на SELFIE като въпросите са свързани с потреблението на компютри от учениците.
Калоян Биков, 11 клас: В нашето учебно заведение аз имам достъп до Интернет за образователни цели.Това е изцяло правилно, съгласно мен всяко учебно заведение, което е съвременно има.
Каква оценка даваш?
- За мен е 5.Момчил Митков, 11 клас: Необходимо е, тъй като си даваме действителна оценка за това в каква степен сме цифровизирани - учители, възпитаници и учебни ръководители.
След попълването на теста системата изпраща противоположна информация за равнището на ученика или учебното заведение в региона на дигитализацията. Директорът на 137-мо Владимир Миков също е попълвал теста. Какво е споделила системата?
Владимир Миков, шеф на 137-мо СУ: Казва, че сме в положителната посока, само че има още върху какво да работим.
Днес SELFIE беше публично показана. Наречена е по този начин, тъй като е " самоснимка " на учебното заведение в областта на технологиите. Разработена е от Европейската комисия и към този момент се употребява от 18 страни. Достъп до нея скоро ще имат всички български учебни заведения като всяко ще вижда единствено своите резултати.
Красимир Вълчев, министър на образованието и науката: Те ще бъдат употребявани също по този начин и за разбор от страна на Европейската комисия или на държавите-членки, само че това няма да бъде за съпоставяне или класиране на учебните заведения.
Чрез SELFIE министерството ще възнамерява бъдещата цифровизация на образованието - какви образования и какви вложения ще се вършат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР