Днес промените в закона за ДДС, според които този данък

...
Днес промените в закона за ДДС, според които този данък
Коментари Харесай

Пореден сблъсък сред управляващите. Заради 9% ДДС за ресторантьорите

Днес измененията в закона за Данък добавена стойност, съгласно които този налог за ресторантьорите остава 9%, влизат на второ четене в бюджетна комисия. Когато бяха признати на първо четене от финансовото министерство обясниха, че по-ниските доходи ще бъдат обезщетени с други ограничения - да вземем за пример с облагане на бакшишите.

Впоследствие обаче се оказа, че тези ограничения бяха отхвърлени на второ четене от същата комисия.

Веднага по-късно се чуха изявления от " Продължаваме промяната - Демократична България ", които обявиха, че щом е по този начин ще упорстват Данък добавена стойност за ресторантьорите да се върне на 20%, както е за всички останали сектори. ГЕРБ и Движение за права и свободи поддържат ниското Данък добавена стойност за кръчмите.

Данък добавена стойност за заведенията бе свалено по време на Коронавирус пандемията, защото ударът върху тях бе най-силен. В момента обаче тази ставка продължава да бъде на същото равнище, макар че пандемията отмина.

От " Продължаваме промяната - Демократична България " укоряват ГЕРБ в двуличие - от една страна желаят упорстват за невисок недостиг, само че от друга упорстват Данък добавена стойност за заведенията за хранене да си остане 9%, а не 20%.

От това страната губи към 300 млн. лева

Въпросът ще бъде дефинитивно решен на второ четене в пленарна зала.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР