Днес прокуратурата ще поиска постоянен арест за двамата висши антимафиоти

...
Днес прокуратурата ще поиска постоянен арест за двамата висши антимафиоти
Коментари Харесай

Корумпираните от ГДБОП действали от 2018 г.

Днес прокуратурата ще изиска непрекъснат арест за двамата висши антимафиоти Цветан Панков и Кирил Ванков. Според обвиняването против възнаграждение, те са покровителствали незаконни групи за трафик и разпространяване на опиати. Постоянен арест ще се желае и за тяхна подчинена, която е била свръзката им с наркобандите.

В групата има и четвърти разследван. Той не е чиновник на Министерство на вътрешните работи, представял се като помощник на американската организация за битка с опиатите ДЕА и е имал подправена карта на Международна полицейска асоциация.

В момента прокуратурата разкрива детайлности за арестуваните висши антимафиоти.

Досъдебното произвеждане е почнало този месец май. Беше открита проведена незаконна група, работила от 2018 година до задържането им преди дни. Стигна се до невиждани арести, на антимафиоти, свързани с незаконна активност ", съобщи представителят на основния прокурор Сийка Милева.

" Недопустимо е държавни чиновници да употребяват позицията си, с цел да покровителстват престъпност ", добави още тя.

" Участниците в групата са четирима, трима са от системата на Министерство на вътрешните работи. Двама от тях заемат висши длъжности за битка с опиатите ", разяснява Милева.

Очаквайте детайлности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР