Днес, производителят на луксозни автомобили Volvo разпространи първата официална информация и снимки

...
Днес, производителят на луксозни
автомобили Volvo разпространи първата
официална информация и снимки
Коментари Харесай

Автономната кола на Volvo и Uber е готова

Днес, производителят на луксозни автомобили Volvo популяризира първата официална информация и фотоси на завършената версия на напълно автономната си кола, разработена съвместно с Uber.

От Volvo споделят, че автомобилът е в състояние да се движи изцяло автономно и съставлява идната стъпка в стратегическото партньорство между двете компании, което започва през 2016 година, и което досега може да се похвали с няколко прототипа пригодени за употреба в услугата за споделено пътуване на Uber.

Представената през днешния ден кола- Volvo XC90, е първата серийна кола, която оборудвана със системата за самостоятелно ръководство на Uber, е в положение да извършва функционалностите си напълно самостоятелно.

Стандартната версия на луксозния всъдеход разполага с съществени функционалности за безопасност, които могат да бъдат съчетани с технологиите и функционалности на системата на Uber, което дава опция за последващо елементарно въвеждане в приложимост на по-големи флотилии самостоятелни коли.

За обезопасяване на действието на системата са интегрирани няколко дублиращи системи, отговарящи за управлението и спирачната система, както и е прибавен спомагателен източник на електрическа сила. При дефектиране на някоя от главните системи на автомобила, дублиращите са в състояние да се намесят мигновено и да преустановят придвижването на превозното средство.

"Вярваме, че технологиите за автономно управление ще ни подволят допълнително да повишим сигурността, която е основополагаща за нашата компания ", коментира хакан Самуелсон, президент и изпълнителен шеф на Volvo. "До средата на идващото десетилетие, ние очакваме една трета от всички автомобили, които продаваме, да бъдат напълно самостоятелни ".

Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР