Днес продължава акцията на спасителите в Гърция на мястото на

...
Днес продължава акцията на спасителите в Гърция на мястото на
Коментари Харесай

Влакова катастрофа в Гърция: Днес ще бъде преустановено издирването на тела

Днес продължава акцията на спасителите в Гърция на мястото на най-тежката влакова злополука в страната, само че се чака да завърши по-късно денем. При случая във вторник, а десетки други бяха ранени в резултат на челна злополука сред пътнически трен, пренасящ 350 души, и товарен трен, които са оказаха на една и съща жп линия.

Трагедията в Централна Гърция провокира изблик на яд и митинги в цялата страна, както концентрира вниманието и върху стандартите за сигурност в железопътната система . Началникът на гарата на близкия град Лариса беше задържан за злополуката, откакто държавното управление допусна, че е вследствие на човешка неточност . Същевременно синдикатите на железопътните служащи настояват, че тя е била неизбежна поради незадоволителните системи за сигурност и дефицит на личен състав , предава „ Reuters “.

От полицията оповестиха, че до момента са били разпознати 54 от 56 тела . Това се е случило, с помощта на ДНК проби. Има и открито 57-мо тяло, само че самоличността му не е изяснена, тъй като до момента никой не се е явил да даде ДНК проба. Във влака, движещ се от Атина в посока Солун, са пътували най-вече студенти след дълъг празничен уикенд. Семействата им упорстват за правдивост .

„ Ситуацията е доста тежка “ , разяснява родственик на умрял пред гръцкото радио „ Skai “, добавяйки:

„ Ще забележим какво ще предприемем /законно/,искането на фамилиите е да не им се размине. “

Синдикатите на железничарите проведоха митинги с искане за явен график от държавното управление за използване на протоколите за сигурност . Вчера полицията и протестиращи влязоха в конфликти, откакто 2000 студенти минаха през Атина, блокирайки пътя пред Народното събрание за минута на безмълвие. Студентски демонстрации имаше още в Лариса и Солун.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР