Днес проблемът се реши с думите на премиера, но досега

...
Днес проблемът се реши с думите на премиера, но досега
Коментари Харесай

Ректорът на СУ: Проблемът с болница Лозенец се реши с думите на Борисов

Днес казусът се реши с думите на премиера, само че до момента той съществуваше. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков във връзка проблема с плана за превръщането на някогашната държавна болница "Лозенец " в детска. Припомняме, че през днешния ден министър председателят Борисов съобщи, че ръководещите ще трансформират решението си и болничното заведение ще остане университетска.

Вече му благодарих за разбирането и за това умно решение. Съгласен съм с него, че не трябва да назоваваме която и да е болница държавна, тъй като контингентът на лечебните заведения е доста по-обширен, съобщи проф. Герджиков. Важното е, че споделя, че университетската болница няма да се закрива и че остава университетска, добави той.

Важно беше едно такова решение да се обмисли добре. Вчерашният спор в здравната комисия беше потребен. Този спор трябваше да се организира преди да бъде взето каквото и да е решение, уточни ректорът на СУ.

Не искахме да се закрива една болница, която работи добре и която е учебно-клиничната база на Софийския университет. Ако 17 от 18-те отделения бяха пратени на други места, преподавателите щяха да се разпилян, някои от тях и в чужбина, и нямаше по какъв начин да преподават при нас, сподели още проф. Анастас Герджиков.

Той посочи, че на научен съвет, който би трябвало да се организира в сряда, ще предложи да бъде оттеглена готовността за протестни дейности.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР