Днес пристигат 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, съобщи в началото

...
Коментари Харесай

300 000 дози нискомолекулярен хепарин се очакват днес |

Днес идват 300 000 дози нискомолекулярен хепарин, заяви при започване на държавното съвещание министър председателят Бойко Борисов.

Преди седмици препаратът, който се употребява от бременни с тромбофилия, беше привършен в аптечната мрежа, което наложи да се продава единствено на бъдещи майки с рецепта. Без лекарството тези дами са сложени в риск от формиране на тромб, затруднения и загуба на плода. 

Борисов увери, че количествата ремдесивир също са задоволително и разпореди всекидневно да се следи наличността на лекарствените артикули, които се употребяват в лечението на заболели от ковид.

На съвещанието здравният министър Костадин Ангелов предложи да бъде основан. Координационният съвет ще дава отговор за организацията, логистиката и съхранението на всички ваксини, които България ще получи, както и ще дефинира предпочитаните групи за имунизация.

Новото звено не анулира и не измества Националния действен щаб във връзка с предоставените му отговорности, а ще има основна роля при осъществяването на имунизирането.

„ В петък би трябвало да е подготвен и съставът на Координационния съвет. Той би трябвало да направи цялата логистика, 24 часа би трябвало с това да се занимава, с цел да може като пристигна имунизацията да сме подготвени още първия ден “, съобщи министър председателят Бойко Борисов.

Министър-председателят посочи, че всеки, който желае от системата на опазването на здравето, би трябвало да има опция за имунизация. „ Съсредоточете се първо в медицинския състав, в най-уязвимите групи “, заръча той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР