Днес приключва специализираната полицеска акция за контрол на товарни автомобили

...
Днес приключва специализираната полицеска акция за контрол на товарни автомобили
Коментари Харесай

Край на операцията по контрол на товарните автомобили и автобуси в България

Днес завършва профилираната полицеска акция за надзор на товарни коли и рейсове. Тя стартира на 14 октомври и се организира на територията на всички страни-членки на европейската мрежа на службите на пътна полиция.

Специализираната полицейска акция за инспекция на тежкотоварни коли и рейсове завършва до края на днешния ден. Основната причина за провеждането ѝ е, че при съществуването на тежки пътнотранспортни катастрофи, свързани с товарни коли и рейсове, последствията са доста по-големи и съществени.

Специализираната полицейска акция тази седмица се прави взаимно с екипи на икономическа и престъпна полиция както и със чиновници от Изпълнителна организация " Автомобилна администрация ".

През м. юли т.г. беше извършена аналогична полицейска акция на територията на цялата страна. Тогава бяха тествани близо 8000 тежкотоварни коли и над 2000 рейсове. Сред най-честите и най-сериозни аргументи за нарушаване тогава бяха установени две. Това са неизползване на защитните колани и превишаване на оптимално допустимата скорост.

Предстоят да бъдат изнесени данните от тазседмичната инспекция.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР