Днес приключва съдебната одисея на бившия командир на 61-ва Стрямска

...
Днес приключва съдебната одисея на бившия командир на 61-ва Стрямска
Коментари Харесай

Военен съд Пловдив оправда напълно ген. Шивиков по всички обвинения

Днес завършва правосъдната авантюра на някогашния пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков, който бе изцяло оневинен от Военния съд в Пловдив и по последните от предявените му обвинявания в злоупотреби и превишаване на пълномощията си, съобщи БГНЕС.

В случая ставаше дума за черпаци, отпускани за градски тържества, кокошки, патки и петли, които отглеждал непозволено в отделението си. Според прокуратурата, генералът е отслабил боеспособността на армията, откакто пратил личен състав от кухнята за тържествата в Клисура във връзка Априлското въстание. Оказвайки помощ и на други общини за сходни прояви, той трябваше да дава отговор пред съда.
През август предходната година ген. Шивиков бе оневинен по обвиняването, че е направил длъжностно закононарушение, като е дал опция на подчинените си да упражняват футбол и да станат армейски първенци на страната, като по този метод е нарушил ритъма на физическата им подготовка.
През март тази година Софийски боен съд оправда о.з. бригаден военачалник Димитър Шивиков по обвиняванията за заграбване на имущество за малко над 10 000 лева от времето, когато той беше пълководец на българския контингент в Афганистан. Става дума за 2010 година, когато на контингента са били предоставени одеяла, якета, панталони, зимни комплекти, спортни и футболни екипи, предопределени да бъдат раздавани като безплатна помощ на локалното население.
Военен съд през днешния ден отхвърли и гражданския иск на Командването на Сухопътни войски.
Ген. Шивиков чака прокуратурата да апелира, още се чака и решението на втора инстанция за делото за афганистанските одеяла. Той съобщи, че откакто и там се удостовери неговата непорочност, той ще уточни поименно индивида, който стои зад офанзивата против него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР