Днес приключи регистрацията на партиите и коалициите за местния вот

...
Днес приключи регистрацията на партиите и коалициите за местния вот
Коментари Харесай

Регистрацията на партиите и коалициите за местните избори приключи

Днес завърши регистрацията на партиите и обединенията за локалния избор тази есен. 65 партии и 8 обединения са подали документи за присъединяване във вота.

На 24 септември изтича срокът за регистрацията на номинираните за кметове и общински съветници. След тази дата ще стане ще стане явен цялостният лист с имена на претендентите за за локална власт.

Тези избори ще са рекордно скъпи – над 70 млн. лв.. Средствата ще отидат за повишение на възнагражденията на работещите в общинските комисии, които не са повишавани от 2011 година, както и за засилена защита.

В бюлетината на тези избори партиите и обединенията ще бъдат подредени с номера от 1 до 100. За да няма комплициране при преференциите за общински съветници, номерата ще стартират от 101 и ще не престават според от броя на общинските съветници в дадена община, обясниха от ЦИК. Най-голяма е София с 61 общински съветници.

Гласоподавателите би трябвало да внимават по какъв начин ще отбележат и желанията си. „ Ако вие не отбележите партията или обединението и отбележите единствено общинския консултант, гласът ще е недействителен”, уточни пред БТВ представителят на ЦИК Александър Андреев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР