Днес приключи двудневната встъпителна среща по проектаДнес приключи двудневната встъпителна

...
Днес приключи двудневната встъпителна среща по проектаДнес приключи двудневната встъпителна
Коментари Харесай

Основната проява по проект „Sports for Green Deal“ ще бъде на езерото Липник

Днес завърши двудневната встъпителна среща по плана

Днес завърши двудневната встъпителна среща по план Sports for Green Deal, по стратегия Еразъм Спорт, която се организира в постройката на Община Русе. В нея присъединяване взеха зам.-кметовете Енчо Енчев и Златомира Стефанова, Ивайло Кадишев - шеф на дирекция „ Международни политики, икономически действия и разбори “, чиновници от отдел " Международно съдействие и планове " и представители на Министерството на младежта и спорта - Илияна Христова, шеф дирекция „ Европейски стратегии, планове и интернационално съдействие “ и Теодора Саракостова, държавен специалист.

На срещата участваха още доцент доктор Десислава Атанасова - зам. ректор на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ и доктор Валери Йорданов - началник катедра „ Физическо образование и спорт към университета, както и ръководителите на Семеен кодекс „ Триатлон-Далян “, Семеен кодекс „ Компас-крос “ и СККК „ Локомотив “-Русе.

Чрез видеоконферентна връзка присъединяване взеха проф. Даниела Дашева и доцент Петър Янков от НСА и Европейска мрежа на спортовете навън, както и представители на дисциплините триатлон, драконови лодки и насочване от Турция, Северна Македония, Сърбия и Германия. Модераторът на събитието Емилия Петкова, специалист от Община Русе, прочете приветствен адрес от ректора на НСА „ Васил Левски “ проф. Николай Изов.

Община Русе е главен координатор по плана, в който ще си партнира със спортни клубове по насочване, триатлон и драконови лодки от 10 страни, Министерството на младежта и спорта, Националната спортна академия, Европейска мрежа за спортове навън (Франция) и Русенския университет.

В рамките на 12 месеца консорциумът ще работи за повишение на осведомеността на обществото по отношение на ролята на основаните в общността спортни действия навън посредством общоевропейско спортно събитие, доста обучителни материали, информационни действия и състезания.

В заключителната част на срещата сътрудниците реализираха единодушие главната демонстрация по плана да се организира през месец септември при езерото Липник в с. Николово.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР