Днес при премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател

...
Днес при премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател
Коментари Харесай

След среща при Борисов - отпускат спешно 10 млн. лв. за туроператорите

Днес при премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г изслушахме настояванията на туроператорите от обединяването "Бъдеще за туризма ". Той персонално се срещна с тяхното мнение, тъй като бранш "туризъм " е най-тежко обиден.

Това съобщи на ексклузивен брифинг вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова  Марияна Николова Марияна Николова е родена на 16 септември 1975 година Завършила е „ Публична администрация и, която разкри детайлности за следващата мярка за справяне с рецесията, породена от ковид, обвързвана с туроператорите от произлязъл туризъм. "С министъра на стопанската система Лъчезар Борисов към този момент имаме написан пилотен план за 10 млн. лв.. Тези пари несъмнено са незадоволителни, само че са първата глътка въздух за туроператорите от произлязъл туризъм.

Вече са ясни и изискванията за кандидатсване. По схмета документи ще се подават в министерството на туризма и средствата не би трябвало да бъдат по-големи от 10% от миналогодишния оборот. Средствата са по De Minimis ", разкри Николова.

Вицепремиерът Николова даде обещание на протестиращите туроператори среща с Борисов

"За страдание екскурзоводите не попадат в тази мярка. За тях приготвяме специфичен пакет от обществени ограничения, за който ще ви осведомяваме, когато сме подготвени. Предстоят диалози с министър Сачева и тогава ще мога да дам повече детайлности. Ние желаеме кандидатсването по новата мярка да бъде оптимално опростено, облекчено, без административни тежести и консултанти. Тези пари ще останат непосредствено в българската стопанска система. Тази скица ще е извънредно бърза и ще е по De Minimis. В момента, в който бъдем утвърдени от Комитета по наблюдаване, аз незабавно ще кача на уеб страницата изискванията по схемата. Това ще стане още август месец ", безапелационна беше Николова.

Министър Николова с изключителна значима информация за наемите на обекти в Слънчев бряг, които не работят

"Схемата 60/40, която за туризма е 80/20, ще продължи да работи до края на годината. Целта ни е да обхванем и зимният туризъм, тъй като там също ще има усложнения. Надявам се мярката 60/40 - 80/20 за нашият бранш, да работи до май месец следващата година ", приключи вицепремиерът и министър на туризма.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР