Днес президентът ще проведе поредната си среща с представители на

...
Днес президентът ще проведе поредната си среща с представители на
Коментари Харесай

Доц. Петър Чолаков: „Възраждане“ са в разкошна ситуация, сега е моментът да си Костадин Костадинов

Днес президентът ще организира следващата си среща с представители на парламентарно показаните партии. Той беседва с „ Възраждане “. Междувременно Румен Радев сложи ултиматум пред политическите обединения - или да реализират единодушие за ръководство, или да се схванат за дата за нови избори.

Най-вероятен остава сюжетът за нови предварителни парламентарни избори през зимата на 2023 година. Това съобщи пред БНР доцент Петър Чолаков, който е политолог от Института по социология и философия на Българска академия на науките.

„ Малко евентуално е да се стигне до държавно управление на политиките, за което говореше Бойко Борисов. Разделенията са огромни. За „ Продължаваме промяната “ щеше да е много неприятно, в случай че годежът сред тях и ГЕРБ се беше случил. Двете обединения не могат да се прегърнат, тъй като ще бъде политически безпричинно и естетически неиздържано. “

ГЕРБ се пробват да излязат от изолираност и демонстрират диалогичност, изясни той.
„ Тази тактика обаче няма да им донесе триумф в съставянето на държавно управление в този момент “.

Градивният камък в това Народно заседание е „ Български напредък “ на Стефан Янев, счита политологът.
„ Партията може да се окаже мост сред ГЕРБ и други обединения. Не е ясно дали президентът би им връчил третия мандат. За него най-безопасно е да го даде отново на Българска социалистическа партия. Да го даде на Демократична България, който втвърдиха тона си към президентството, е по-малко евентуално “.

„ Възраждане “ са в луксозна обстановка, счита доцент Чолаков.
„ Сега е моментът да си Костадин Костадинов. Той разчита на негативите и негодуванието в обществото, с цел да натрупа политически актив “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР