Днес през целия ден из страната се провеждаха мероприятия, отбелязващи

...
Днес през целия ден из страната се провеждаха мероприятия, отбелязващи
Коментари Харесай

България чества 138 години от рождението на Левски


Днес през целия ден из страната се организираха мероприятия, отбелязващи 138 години от рождението на Апостола на свободата - Васил Левски.

Рано сутринта в Карлово бе отслужена литургия в храма " Свети Николай " . На площад " Васил Левски " бяха издигнати знамената на България и на Карлово и отслужен молебен за благоденствието на града и жителите му. По традиция бяха посрещнати и участниците в Националния туристически поход " По стъпките на Васил Левски ", който има 26-годишна история.

Основният уредник на похода доктор Галя Цветкова описа пред БНР, по какъв начин в продължение на няколко дни 150 души - дребни деца с родителите си, възпитаници и техните преподаватели, студенти, представители на неправителствени организации, туристи - ветерани дружно са вървели в седем лъча през Стара планина по стъпките на Левски .

Междувременно в Ловеч, вечерта, макар дъжда пред паметника на Васил Левски се състоя гражданското поклонение. С осъществявания на Общинския духов оркестър, с почетен часовой, тържествено слово и поднасяне на цветя и венци събитието сподели високия национализъм на Ловеч.

" Тук, пред този максимален в страната монумент на Апостола на свободата, ние се събираме всяка година. Няма значение кой държи тирада. Вчера аз съм слушала тържествените думи, на следващия ден вие ще слушате идващия оратор. Но който и да приказва за Левски, той ще споделя това, което мислим всички ", посочи в словото си кметът на Ловеч Корнелия Маринова .

После тя напомни думите на Апостола, че " националната работа стои над всичко " и уточни, че през днешния ден геройството е в " спазването на закона, в спазването на ограниченията, във взаимното ценене на достолепието, във всекидневния труд за богатството на обществото. Не в омразата. Само в съзиданието можем да сме единни. И това е най-трудното ".

Сред формалните лица бяха националният представител Милко Недялков , регионалният шеф Ваня Събчева, полк. Марин Господинов , пълководец на Единния център за начална подготовка в Плевен, заместник-кметът Даниел Колев , представители на разнообразни институции и жители.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР