Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Вятърът постепенно
Коментари Харесай

Захлаждане днес

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан, краткотрайно мощен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Облачността ще продължи да се усилва и след обяд над цялата страна към този момент ще е най-вече облачно. На доста места ще превали и пригърми, като по-интензивни ще са явленията в западните региони. Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са сред 21° и 30°.

По Черноморието ще е най-вече облачно, след обяд с валежи. Ще духа слаб северозападен вятър, който по здрач ще се усили. Максималните температури ще са от 26° до 28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

В планините ще бъде най-вече облачно, на доста места ще превали и пригърми. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад, ще е сдържан и мощен и с него ще нахлува по-хладен въздух. Дневните температури ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра – към 10°.

Във вторник към момента тук-там ще има валежи, основно в Североизточна България и в Родопите – съпроводени от гръмотевици. Ще бъде прохладно и относително хладно. В сряда към този момент ще е без превалявания, с променлива облачност. Вятърът ще отслабва, ще стартира покачване на температурите.

В четвъртък ще се откри слънчево време, което ще се задържи и през идващите дни. Температурите ще продължат да се покачват и към петък-събота тук-там в низините още веднъж ще доближат и надвишават 30 градуса.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР