Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. От запад
Коментари Харесай

Преминава студен фронт през България, носи дъжд и облаци

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт. От запад облачността още веднъж ще се усили и на доста места от запад на изток ще има валежи от дъжд. През нощта против четвъртък преваляванията в Източна България ще са обилни, краткотрайно интензивни и тук-там ще има гръмотевична активност. Преди обяд в Дунавската низина ще духа до сдържан вятър от запад-северозапад, а в останалата част от страната вятърът ще е слаб от южната четвърт, в югоизточните региони - сдържан.
Дневните температури ще се намалят и оптималните ще са от 20° - 22° в Западна България до 28° - 30° на изток. Атмосферното налягане ще се намали още и ще остане по-ниско от междинното за месеца.

Преди обяд по Черноморието облачността ще е раздрана, след обяд - най-вече забележителна и по здрач ще завали дъжд. Ще духа до сдържан вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са сред 25° и 28°. Вълнението на морето ще е 2 - 4 бала. Температурата на морската вода е 22° - 23°.

В планините облачността ще е забележителна и на доста места от запад на изток ще превали дъжд. Ще духа сдържан югозападен вятър, по здрач ще се ориентира от запад-северозапад и през нощта против четвъртък ще се усили. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 11°. През нощта против четвъртък с понижението на температурите над 2900 метра дъждът ще минава в сняг.

В четвъртък ще доминира облачно време и на доста места ще бъде с превалявания от дъжд, по-съществени в нощните часове в Северна България, а денем - в източната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, краткотрайно ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 18° и 23°. С понижението на температурите във високата част на планините, над 2000 м, ще превали сняг.

В петък от запад облачността ще се раздра, на изток ще остане облачно и към момента с валежи; има нараснала възможност за обилни количества в Североизточна България. Ще остане прохладно и хладно, с наклонност към вечерта северозападният вятър да отслабне.

В събота над по-голямата част от страната облачността ще намалее до най-вече слънчево. Вятърът ще отслабне и в доста региони ще стихне. Сутринта тук-там в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска облачност, които в обособени региони ще се задържат до към обяд, ще бъде относително хладно, денем постепенно ще се затопля и дневните температури ще доближат до 20°-25°.
прогноза за времето леден фронт дъжд.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР