Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт и захлаждането

...
Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт и захлаждането
Коментари Харесай

Опасно време днес

Днес през страната ще минава леден атмосферен фронт и захлаждането ще продължи. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има превалявания, в обособени региони обилни по количество, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно. Условия и за градушки. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури - сред 22° и 27°, по Черноморието - от 27 до 29°.

В планините облачността ще е забележителна. Ще има превалявания, тук-там обилни по количество и съпроводени от гръмотевици. Ще духа мощен, краткотрайно плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 12°.

През нощта преваляванията, основно в Източна България, ще продължат. В петък ще бъде прохладно, с сдържан до мощен северозападен вятър. Ще бъде с променлива облачност, над Източна България - преди обяд по-често забележителна. По Черноморието и в североизточните региони сутринта към момента ще е с превалявания.

През почивните дни и при започване на идната седмица ще се откри най-вече слънчево време. В събота вятърът от северозапад ще отслабне, в неделя ще се ориентира от изток, а в понеделник ще бъде от изток-североизток и краткотрайно ще се усилва. Температурите ще се покачват.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР