Днес през нощта, на конференцията SIGGRAPH 2018 корпорацията Nvidia официално

...
Днес през нощта, на конференцията SIGGRAPH 2018 корпорацията Nvidia официално
Коментари Харесай

Графичната архитектура Nvidia Turing намери приложение в ускорителите Quadro RTX

Днес през нощта, на конференцията SIGGRAPH 2018 корпорацията Nvidia публично показа графичната архитектура Turing дружно с три графични ускорителя, работещи на нейна база. Новите професионални графични адаптери принадлежат към гамата Quadro RTX и ще се появят по магазините през последното тримесечие на тази година.
Ключовата специфичност на новите артикули, както подсказва името, е високата им продуктивност при трасировка на лъчи в действително време посредством профилирани RT-ядра. По оценка на самата компания, с тази задача адаптерите, основани на новата архитектура, се оправят 25 пъти по-добре, в сравнение с техните прародители от фамилията Pascal.



Безименния графичен процесор Nvidia Turing се състои от 18,6 милиарда транзистора и се характеризира с повърхност от 754 mm2. Съдейки по всичко, той е изработен по 12-нм софтуерен развой. За съпоставяне, познатата ни видеокарта Titan V с кристала GV100, наброява над 21 милиарда транзистора при площад от 815 кв. мм.

Новият GPU работи с GDDR6 памет и шина с разрядност до 384 бита. Оборудван е с поддръжка на интерфейса NVLink и опция за обрисуване на картина в 8K-разделителна дарба. Поддържа още HDR, а също може да кодира и декодира 8K-видео във формат HEVC.



Топ-решението въз основата на новия GPU в лицето на Quadro RTX 8000 има на свое разположение 4608 CUDA ядра, 576 Tensor ядра, употребявани в региона на машинното образование, и е оборудван с 48 GB VRAM GDDR6 с 384-битова шина и ефикасна периодичност от 14 Ghz. Пропускателната дарба на паметта е 672 GB/s, а целесъобразната цена на този ускорител – 10 хиляди $.



Едно ходило по-долу се намира и видеокартата Quadro RTX 6000 , която е наследила конфигурацията на GPU от описания нагоре модел. Основната разлика от Quadro RTX 8000 е в понижения до 24 GВ размер на видео паметта GDDR6, с помощта на което целесъобразната цена в тази ситуация е понижена до $6300.

Най-малкият представител на новата серия Quadro RTX 5000 оперира с 3072 CUDA ядра, 384 ядра Tensor и 16 GB видео памет с 256-битов интерфейс. Цената на този графичен ускорител е $2300. В ролята на снабдител на чиповете GDDR6 работи компанията Samsung.



И трите разказани нагоре професионални графични карти имат двуслотово осъществяване с въздушно изстудяване и с по един центробежен вентилатор. И в трите карти, с изключение на четири видео-изхода DisplayPort 1.4, участва и един USB Type-C, към който може да бъдат свързвани новите VR-слушалки, съвместими с VirtualLink.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР