Днес през деня ще има значителни валежи от дъжд в

...
Днес през деня ще има значителни валежи от дъжд в
Коментари Харесай

Валежите продължават и в петък

Днес денем ще има обилни превалявания от дъжд в Централна България. Почти без превалявания ще остане в източните региони. С сдържан, в източните региони и поречието на Дунав и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток ще продължи да става студено. Дневните температури ще са съвсем без дневен ход. Минималните температури ще са сред 5 и 10 градуса, оптималните - сред 7 и 12 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от междинното за месеца и постепенно ще се покачва.

Предупредителен жълт код за значителни превалявания е разгласен в 11 области в страната. В Благоевград, Смолян, Пазарджик, Хасково, Кърджали, Стара Загора, Пловдив, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Плевен количествата на преваляванията ще са сред 20 и 35 л/кв. м, а в планинските елементи могат да доближат и до 50 л/кв. м.

 кодове времето Dariknews.bg

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Ще продължи да се става студено. Максималните температури ще са сред 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 17 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.-->
 
 iStock/Getty Images

Над планините ще е облачно с превалявания от дъжд, по-значителни в Рило-Родопската област и тук-там в централните региони на Стара планина. Над към 1700 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан и краткотрайно мощен югоизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра - към 4 градуса, на 2000 метра - към 1 градус.
 
 дъжд дете дъждобран iStock/Getty Images

През почивните дни облачността ще се задържи забележителна, само че превалявания ще има на малко места и ще са най-вече слаби. Вятърът ще отслабне, ще се задържи от североизток, по Черноморието - от север-североизток. Минимални температури и през двата дни - най-вече сред 3 и 8 градуса. В събота дневните в Северна България ще са без необикновен дневен ход, в Южна оптимални - сред 8 и 13 градуса. В неделя едва ще се затопли.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на Sinoptik.bg
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР