Днес през деня само на отделни места отново ще се

...
Днес през деня само на отделни места отново ще се
Коментари Харесай

Жълт код в 6 области, дъжд и слънце си сменят местата

Днес денем единствено на обособени места още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще превали; ще има и слънчеви часове. Вятърът от северозапад ще се усили и с него за малко в Северна България ще нахлуе малко по-хладен въздух; в югоизточните региони ще духа до сдържан югозападен вятър.

Температурите ще са близки и малко по-високи от нормалните - оптималните ще са най-вече сред 23 и 28 градуса. След краткотрайното намаляване в нощните часове, денем атмосферното налягане още веднъж ще се увеличи и ще е близо до междинното за месеца.

В планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен, единствено по най-високите елементи краткотрайно плевел югозападен вятър.

Максималната температура на височина 1200 м ще е към 16 градуса, на 2000 м - към 9 градуса. По Черноморието ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Само на обособени места е допустимо кратковременно да превали. Ще духа до сдържан югоизточен вятър, който след обяд в южните региони ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са 23-27 градуса. Температурата на морската вода е 18-19 градуса, вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР