Днес през България ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще

...
Днес през България ще премине студен атмосферен фронт. Облачността ще
Коментари Харесай

Студен атмосферен фронт ще ни разхлади за кратко

Днес през България ще премине леден атмосферен фронт. Облачността ще е променлива, по-често забележителна през нощта над западните, а денем и над останалите региони от страната.

На доста места от запад на изток ще превали, в планинските региони преваляванията ще са краткотрайно интензивни и ще има условия и за гръмотевична активност. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Температурите ще се намалят и преобладаващите оптимални ще са сред 25 и 30 градуса.

Преди обяд по Черноморието ще е най-вече слънчево, само че след пладне от запад облачността ще се усили, само че ще се задържи съвсем без превалявания. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад, слаб до сдържан. Максималните температури ще са сред 26 и 30 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 25 - 27 градуса.

В планините облачността ще е променлива, постоянно забележителна. На доста места от запад на изток ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Ще духа сдържан и мощен вятър от запад-северозапад и с него температурите ще се намалят. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 22 градуса, на 2000 метра - към 14 градуса.

В петък с сдържан, в Дунавската низина и краткотрайно мощен северозападен, в Източна България - север-североизточен вятър ще продължи да прониква студен въздух. Максимални температури сред 27 и 32 градуса.

На обособени места, основно в Източна и Южна България ще превали и прегърми. В Рило-Родопската област са вероятни и по-интензивни местни феномени и градушки.

В събота ще доминира слънчево време. Над източните, след обяд и над планинските региони, ще се развие купеста облачност, само че вероятността за превалявания е дребна. Ще стартира покачване на температурите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР