Днес превалявания ще има почти в цялата страна, а още

...
Днес превалявания ще има почти в цялата страна, а още
Коментари Харесай

Времето днес - дъжд и вятър

Днес валежи ще има съвсем в цялата страна, а още сутринта дъждът в Северна и високите полета на Западна България ще се примесва със сняг. Ще духа слаб, в Дунавската низина и Източна България сдържан вятър от изток-североизток.

Температурите ще са съвсем без дневен ход – най-вече сред 0° и 5°, по-високи ще са в крайните югозападни региони - това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде облачно тук-там с валежи от дъжд, в северните региони за малко примесващи се със сняг. Ще духа сдържан, след обяд краткотрайно и мощен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха – сред 4° и 7°. Температурата на морската вода е сред 6° и 8°. След обед вълнението на морето ще се усили до 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа до сдържан, по откритите елементи на Стара планина и краткотрайно мощен източен вятър. Температурите ще се намаляват и оптималната на височина 1200 метра ще е към 1°, на 2000 метра – към минус 4°.

Атмосферното налягане е малко по-високо от междинното за месец февруари и денем ще се задържи съвсем без смяна.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР