Днес премиерът в оставка се яви пред журналисти по стечение

...
Днес премиерът в оставка се яви пред журналисти по стечение
Коментари Харесай

Борисов, питайте ”приятелите в Европа” какво е демокрация. Вие не знаете

Днес министър председателят в оставка се яви пред публицисти по стичане на събитията. Пристигнаха спомагателни количества ваксини от препарата против COVID-19 на Pfizer/BioNTech. Около исполиновата фигура на Борисов се появиха и държачи на микрофони. След встъпителната словесна плеяда от устата на партийния водач се прокрадна и въпрос №1 - ще иде ли на следващия ден на консултациите за новата ЦИК в президентството.

Язък... А Борисов си бе намислил да продължи с явно предизборната акция - да се похвали, да се потупа по рамото, да спомене " приятелите си " в Европа и да подсети за мигрантите апропо. И тъй като Борисов явно самичък е имал трактовка на днешния си брифинг, реши, че ще кара по сюжет без значение от страничните фактори, тия досадни журналя…

" Ама не ви ли интересува пандемията, бе? Знаете ли какви старания, каква борба, отидохме във Виена с приятеля ми Себастиан Курц, канцлер на Австрия и другите колеги… Какви старания бяха, с цел да дойдат тия ваксини тук. Не мога да схвана тая къса памет. И тука граничарите… Ще приказваме по тази тематика. Искам да се знае. Тези старания не са малко рискови. Представете си с тоя риск който поех, какво щеше да стане, в случай че тази вълна беше отишла на 10 хиляди болни. Като прилежаща, другарска Турция. И през днешния ден вие да бяхте вързани у дома до 21 май. Търсех граничарите, тъй като единствено за последните дни имаме 323 предотвратени опита за влизане на незаконни мигранти в България. Казвам го за съперниците си. Към днешна дата имаме нулева позволена незаконна миграция. Натискът е застрашителен, атакуват от всякъде. Нека на следващия ден тези, които ще вършат служебното държавно управление, да имат мислено, че хората в другите страни доста внимават в нашите изявления, когато ги молиш за помощ. Да си спомнят за едни такива думи - мекерето на тоя, на оня… И това не помниха. Та в този момент ме питай и за ЦИК… ", уточни Борисов.

А, в този момент към този момент може.

" Сутринта слушах една доцентка… доста възпитана жена, която по този начин се оплете милата… Били решени въпросите с вота в чужбина. Имало изборен регион “Чужбина”, стартира ядосано Борисов.

Явно сме слушали разнообразни неща. И в този момент ще обясня за какво. Въпросната доцентка, по този начин възмутила Борисов е Наталия Киселова, която седна до господин Георги Харизанов и разруши с причини някои много солидни опорки на уважаемия основател на Института за дясна политика, прочут като " Институтът на ГЕРБ ". Тя не сподели, че има регион " Чужбина ". Каза, че въпросът е бил отсрочен във времето. И че поръчката е, че въпросът ще се отвори още веднъж. Нищо повече.

Но...

" Чух тази госпожа да споделя, че била смесена системата на гласоподаване - с машини и хартия. Ама там е ясно казано, госпожо доцент, че машинното гласоподаване е 100% в секциите с над 300 индивида. Няма тълкувания. Ама в този момент се оказа, че за чужбина нямало да има машини. Ама ние сме купили… Те са към този момент благосъстоятелност на страната. Чух и още места, че на всички места би трябвало да има хартия. Разбрах, че видеонаблюдението щяло да е при броенето. Кой ще дефинира къде ще има и къде няма? Какво значи “при възможност”. Как да се подготвим за надпреварата? Откъде ще купят видеокамерите и по кое време? Кой ще ги достави? В желанието си да мъстят, не знам за какво, само че се сговарят… Идвам на тематиката ЦИК ", увери Борисов.

" Председател на ЦИК би трябвало да е първата политическа мощ, това сочи демокрацията “, разяснява министър председателят в оставка Бойко Борисов. По думите му обаче най-вероятно подобен ще бъде препоръчан от групировката на Слави Трифонов.

" Нали сме онлайн? Искам да се обърна към нашите симпатизанти. Винаги съм бил за постоянна страна. Държава, в която непрестанно се вършат митинги, няма късмет да се развива напред. Да, имат смисъл, когато има защо. Ние да излизаме, единствено тъй като те са ни правили по този начин, ми се вижда безсмислено. Аз съм за разговор, съгласие. Това е демокрацията”, уточни още министър председателят в оставка.

Не, господин Борисов. Не това е демокрацията. Питайте “приятелите си в Европа”. Те може и да ви обяснят. В демокрациите има свободни медии. В демокрацията не уволняват преподаватели поради цивилен позиции. В демокрациите хората в дребните обитаеми места не се опасяват за работното си място, в случай че дръзнат да кажат какво мислят или не гласоподават под строй съгласно началническата заръка. Това, господин Борисов, не е народна власт. Но вие няма по какъв начин да знаете.

Джесика Вълчева
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР