Днес премиерът Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. Роден е

...
Днес премиерът Бойко Борисов празнува своя 60-годишен юбилей. Роден е
Коментари Харесай

Бойко Борисов на 60 – честит рожден ден!

Днес министър председателят Бойко Борисов чества своя 60-годишен празник.

Роден е през 1959 година в Банкя, татко му е чиновник в Софийско градско ръководство на Министерство на вътрешните работи, а майка му начална учителка. Има сестра Красимира, която е доктор.

Завършва школата на Министерство на вътрешните работи в Симеоново компетентност " Противопожарна защита ", по-късно работи в системата на Министерство на вътрешните работи.

В началото на демокрацията стартира охраняем бизнес - основава компанията „ Ипон-1 “ ООД, която обезпечава защитата на видни персони като Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски.

През 90-те години той има присъединяване и в редица други търговски сдружения с друг предмет на активност. След назначението му на държавен пост през 2001 година Борисов се отдръпва от бизнеса си. Тогава е назначен на служба основен секретар на Министерство на вътрешните работи, като до 2004 година от звание „ майор “ израства до „ генерал-лейтенант “.

През 2005 година Борисов взе участие като самостоятелен претендент в частичните кметски избори в София, стига до балотаж (срещу Татяна Дончева от БСП) и е определен с безапелационно болшинство (68,5%).

През 2006 година е учредено съдружие с нестопанска цел за общественополезна активност „ Граждани за европейско развиване на България “ (ГЕРБ), в което Бойко Борисов публично не взе участие, само че на процедура е неин „ неофициален водач “, до 2010 година, когато става ръководител на партията.

Става министър председател на България в три държавни управления – от 2009 до 2013 година, от 2014 година до началото на 2017 година и в актуалното.

В свободното от политиката време се увлича от спорт – карате, тенис, футбол.

Рождените му дни не се честват обществено (миналата година на този ден да вземем за пример Борисов бе на посещаване в Израел).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР