Днес премиерът Бойко Борисов направи една сценка, на която и

...
Днес премиерът Бойко Борисов направи една сценка, на която и
Коментари Харесай

БСП: Днешното решение на ГЕРБ е победа за нас, но няма да се върнем в парламента

Днес министър председателят Бойко Борисов направи една сценка, на която и децата не имат вяра. Георги Марков му бил споделил, че сега тече проблем, обвързван с правовата страна и по този начин от ГЕРБ се вслушали в гласа на хората. Ние още преди време определихме това като легализиране на диктатурата. Истината е, че днешното решение на ГЕРБ за връщането на преференциите е разследване от боязън. Това съобщи на конференция пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в централата на партията.
,,Те просто изпитаха боязън – боязън от гражданската сила, която се изправи против тях, и страха от нашето желание да напуснем Народното събрание. Изглежда нашето решение от през вчерашния ден много ги е стреснало. Въпреки това ние от Българска социалистическа партия няма да се върнем в Народното събрание, защото изискванията ни не са изпълнени напълно. Продължаваме да настояваме за въвеждането на машинно гласоподаване, което ще бъде сериозна гаранция за честността на изборите. Така че заплахата от подправянето на изборите не е минала'', акцентира Нинова.
Корнелия Нинова добави, че Българска социалистическа партия се е борила за опазване на преференции, нова ЦИК, машинно гласоподаване и да остане обжалването пред Върховен административен съд, както и метода на вземането на решение в изборните комисии.
,,Нищо от това не чуха. 26 часа диалози от страна на Българска социалистическа партия. Едва след решението ни през вчерашния ден за овакантяване явно чуха'', съобщи още Нинова.
Лидерът на социалистите разгласи още, че от Българска социалистическа партия стартират срещи с партии и цивилен сдружения, с които да създадат общ фронт за почтени избори и добави, че са изпратили сигнал до Венецианската комисия по отношение на изборното законодателство.
,,Нека да не разрешаваме да ни приспиват през днешния ден с благи приказки. Ние продължаваме по следния метод. Започваме срещи с други партии и цивилен сдружения, с които желаеме да създадем този общ фронт за почтени избори. Няма значение каква принадлежност имате, уважаеми българи, дали ще гласувате за лява, дясна партия, за център, това е ваше право. Ние би трябвало дружно да се обединим, с цел да не позволим вашият глас, вашият избор да бъде употребяван'', уточни Нинова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР