Днес премиерът акад. Николай Денков и военният министър Тодор Тагарев

...
Днес премиерът акад. Николай Денков и военният министър Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков и военният министър ще присъстват на демонстрация на способности на „Stealth Dagger – 23“

Днес министър председателят акад. Николай Денков и военният министър Тодор Тагарев ще участват на проява на качества на учението на Специалните сили на Българската войска „ Stealth Dagger – 23 “ . Това ще се случи в профилирания учебно-тренировъчен комплекс „ Црънча “, като ще бъдат демонстрирани качества, свързани с осъществяване на главните задачи на Силите за специфични интервенции .

В рамките на тактико-специалното обучение „ Stealth Dagger – 23 “ се правят оценка бойните качества на Тактическа група за специфични интервенции по стандартите на Съюзното командване на НАТО по интервенциите. Тактическа група за специфични интервенции е от състава на формирование от усилените Сили за отговор на НАТО (eNRF 24).

Сертификационното обучение се организира в интервала сред 19 и 30 юни на територията на Централна и Източна България основните подготвителни центрове на Специалните сили. В него вземат участие формирования, сили и средства от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции, летателни средства, екипажи и инженерно-технически състав от Военновъздушните сили, както и формирования и щабен персонален състав от Специалните сили на Съединени американски щати и Специалните сили на Румъния.

На деня за проява на качества ще участва също началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Поканени са още министри от кабинета, депутати, командирът на Командването на Специалните интервенции на НАТО генерал-лейтенант Антонио Флетчър, командирите на командванията за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа, Полша, Румъния и Италия, висши офицери и други

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР