Днес предстоят нови 8 мача от квалификациите за Евро 2020,

Днес предстоят нови 8 мача от квалификациите за Евро 2020, ...

Още отбори са готови за последната крачка към Евро 2020.

Днес предстоят нови 8 мача от квалификациите за Евро 2020, а след тях още отбори ще си осигурят място на финалите. 

В група "D" Швейцария приема Грузия и не може да си позволи грешна стъпка. "Кръстоносците" са на точка зад лидерите Ейре и Дания и могат да се класират още днес, ако победят, а в същото време датчаните се препънат срещу Гибралтар. Швейцария вече се наложи с 2:0 в Тбилиси, а Грузия ще играе само за честта си. Задачата на Дания изглежда още по-лесна. "Червеният динамит" има гарантирано участие на плейофите, но се цели в директна квота. Тя може да стане факт при очаквания успех срещу Гибралтар в съчетание с евентуална загуба на Швейцария.

В група "F" водачът Испания посреща Малта, след като още през октомври потвърди и на теория класирането си за еврофиналите. Възловият мач е Румъния - Швеция, който се явява пряк дуел за второто място. Румънците ще загубят шансовете си при загуба в Букурещ, а подобен изход от срещата ще означава, че "тре кронур" си гарантира място на Евро 2020. Равенството ще запази интригата до последния кръг и ще позволи на Норвегия също да се намеси в битката за втората позиция. Норвежците изостават с 4 точки от шведите и 3 от румънците, но днес ще стопят разликата с поне един от двата тима, ако победят у дома Фарьорските острови.

В група "G" Италия вече се класира и със сигурност ще завърши на първо място. "Скуадра адзура" ще гостува на Босна и Херцеговина, като мачът в Зеница е от огромна важност за домакините. Те са на 4-а позиция, но още имат крехки надежди за класиране. За целта се нуждаят от задъжлителна победа и в същото време ще се надяват Финландия да сбърка у дома срещу Лихтенщайн. Финландия държи съдбата си в сосбствените си ръце и с победа днес може да си гарантира място на еврофиналите за първия път в своята история. В ранния мач от групата Армения излиза срещу Гърция. Арменците са в ситуацията на Босна и Херцеговина - трябва им победа и в същото време грешна стъпка на Финландия, за да останат в играта. Гърция няма шансове за класиране.  

Квалификации за Евро 2020, 9-и кръг:

Група "D":

Дания - Гибралтар

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Швейцария - Грузия

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Група "F":

Норвегия - Фарьорски острови

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Румъния - Швеция

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Испания - Малта

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Група "J":

Армения - Гърция

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Финландия - Лихтенщайн

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК

Босна и Херцеговина - Италия

МИНУТА ПО МИНУТА
ГЛЕДАЙТЕ ТУК ЕВРО 2020 9 кръг, петък 15 ноември Испания 21:45предстои Малта

Източник: sportal.bg