“Днес предстои заседание на централното ни оперативно бюро заедно с

...
“Днес предстои заседание на централното ни оперативно бюро заедно с
Коментари Харесай

Карадайъ за първия мандат: Днес ще вземем решение какво да правим

“Днес следва съвещание на централното ни оперативно бюро дружно с парламентарната ни група в 16:00 ч. и ще вземем решение какво да вършим ”. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, съобщи кореспондент на БГНЕС.


“Призовавам първо народните представители да дефинират понятието политика, второ да погледнат конституцията каква е отговорността им, трето да застанат пред своята съвест и да видят дали това, което са говорили и са обещавали пред българските жители до каква степен са същински и правилни. Четвърто да ревизират какво желаят техните гласоподаватели, тъй като никой не се интересува от какво имат потребност българските гласоподаватели, от какво има потребност страната. В тази обстановка е нужно да проявим онази висота да сме съответни на мъдростта на българските гласоподаватели, които създават тъкмо това, което е нужно в тази спешна обстановка ”, сподели още Карадайъ.

“Какво ще се промени в случай че има шести следващи избори, ще имаме сходна конструкция на Народно събрание, тъй като българският народ ни споделя за пети път, че няма да овластят никого да ръководи еднолично. Ваше е задължението в разговор да намерите формулата за превъзмогване на политическата рецесия ”, акцентира още веднъж водачът на Движение за права и свободи, след което посочи, че първата политическа мощ носи най-голямата отговорност за сформиране на държавно управление. “Ние следим по какъв начин вторите споделят, че им се поставя властта и ние сме длъжни да ги вграждаме по някакъв метод във властта. Възраждане няма да ги поддържат, а и те въпреки това няма. ПП-ДБ споделят, че няма да вземат участие в нищо, в което вземат участие ГЕРБ и от време на време включват и Движение за права и свободи към това изявление. Чисто аритметически в случай че съберем народните представители на ГЕРБ, Движение за права и свободи и Възраждане са към 140. Тогава тези умни и красиви, които пристигнаха от някъде - каква им е формулата. Народът е дал своя вот за тях и им е отредил избрана тежест и избрана отговорност в Народно събрание, само че до момента не чух да се пита дали те имат логичност, когато приказват тези неща ”, разяснява Карадайъ.

“Дълго време в България ние си позволявахме да гледаме рушене на народна власт и държавност. Бяхме очевидци на война на институциите ”, посочи още водачът на Движение за права и свободи. “Вместо след коронавирус рецесията да си възстановим стопанската система, ние си позволихме да разпилеем тотално силата в страната, за две години 5 пъти да вървим на избори. В момента ние следим политици на нашия политически терен, които вместо да се ангажират с превъзмогването на рецесиите, те с държанието си довеждат до нови рецесии ”, акцентира Мустафа Карадайъ. Относно престрелките в прокуратурата Карадайъ съобщи следното: “Една от институциите, които би трябвало да вдъхва доверие, то в нея има вътрешни интриги и замерване с компромати, а това значи, че тези компромати не са основани от през вчерашния ден. Това значи, че някой е подготвял във времето тези компромати за да основава рецесия в институцията. Поне в тази спешна обстановка да стабилизираме институциите, най-малко да има спешна непоклатимост ”, прикани още Мустафа Карадайъ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР