Днес предстои втори опит за подновяване на работата на НС

...
Днес предстои втори опит за подновяване на работата на НС
Коментари Харесай

Предстои втори опит за подновяване на работата на НС след местните избори


Днес следва втори опит за възобновяване на работата на Народно събрание след локалните избори. Вчера депутатите не съумяха да съберат нужния кворум, с цел да бъде намерено пленарното съвещание, защото ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не влязоха в залата и не се записаха. Депутатите би трябвало да прекратят пълномощията на трима народни представители, които бяха определени за кметове. Това са Евгения Алексова от ГЕРБ - на регион Панчарево, Петър Куленски от ПП-ДБ – на Пазарджик и Калин Калапанков от Българска социалистическа партия, който ще бъде кмет на Брезово.

Два от плановете в дневния ред са свързани с деца. С измененията в Закона за филмовата промишленост се цели думата " лица " да бъде сменена с " деца " в предупредителните надписи. Вносител е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС. 

Има Такъв Народ стоят зад измененията в Закона за протекция на детето, с които се не разрешава провеждането на образования или разпространението на пропагандни материали в учебни и предучилищни заведения на здравна, полова и социална тематика, които не подхождат на морално етичните правила за понятието биологичен пол и не са утвърдени от Министерството на образованието.

Първа точка в петък ще е повторното разглеждане на Закона за енергетиката, върху който президентът наложи несъгласие. Очаква се тогава да бъде утвърдено съглашението за присъединяване на България в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна с непринуден финансов принос в размер на 60 000 евро.

Вчера от ГЕРБ-СДС увериха, че ще бъдат в пленарна зала, което значи, че през днешния ден би трябвало да има кворум.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР