Днес предстои втори опит за подновяване на работата на НС

...
Днес предстои втори опит за подновяване на работата на НС
Коментари Харесай

ВТОРИ ОПИТ: Ще стартира ли работата в Народното събрание?

Днес следва втори опит за възобновяване на работата на Народно събрание след локалните избори. Вчера депутатите не съумяха да съберат нужния кворум, с цел да бъде намерено пленарното съвещание, защото ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи не влязоха в залата и не се записаха.

Депутатите би трябвало да прекратят пълномощията на трима народни представители, които бяха определени за кметове. Това са Евгения Алексова от ГЕРБ - на регион Панчарево, Петър Куленски от ПП-ДБ – на Пазарджик и Калин Калапанков от Българска социалистическа партия, който ще бъде кмет на Брезово.

Два от плановете в дневния ред са свързани с деца. С измененията в Закона за филмовата промишленост се цели думата " лица " да бъде сменена с " деца " в предупредителните надписи. Вносител е Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС.

Има Такъв Народ стоят зад измененията в Закона за протекция на детето, с които се не разрешава провеждането на образования или разпространението на пропагандни материали в учебни и предучилищни заведения на здравна, полова и социална тематика, които не подхождат на морално етичните правила за понятието биологичен пол и не са утвърдени от Министерството на образованието.

Първа точка в петък ще е повторното разглеждане на Закона за енергетиката, върху който президентът наложи несъгласие. Очаква се тогава да бъде утвърдено съглашението за присъединяване на България в Програмата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз за Украйна с непринуден финансов принос в размер на 60 000 евро.

Вчера от ГЕРБ-СДС увериха, че ще бъдат в пленарна зала, което значи, че през днешния ден би трябвало да има кворум.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР