Днес предстои поредна порция решителни битки от последния кръг мачове

...
Днес предстои поредна порция решителни битки от последния кръг мачове
Коментари Харесай

Германия и Белгия излизат в решителни битки за място на 1/8-финалите

 Efbet Article Horizontal 1180X300
Днес следва поредна порция решителни борби от последния кръг мачове от груповата фаза на Световното състезание в Катар. В 17:00 часа българско време са срещите от група F сред Канада и Мароко и Хърватия – Белгия, а вечерта са дуелите от група Е, където Германия играе с Коста Рика, а Испания излиза против Япония. И в двете групи няма явен осминафиналист, като всичко ще се реши в днешните конфликти. Много забавна е обстановката в група F, където има троен възел сред Хърватия, Мароко и Белгия.

Първите два отбора са с по 4 точки, до момента в който " алените дяволи " са с 3. Мароко играе с към този момент отпадналия Канада и се нуждае от една точка, с цел да стигне за повторно до елиминациите след 1986 година Четири години след третото си място в Русия, съставът на Белгия е застрашен да отпадне още в групата, в случай, че започва като един от любимците. Хърватия също има своите аргументи да преследва успеха, защото класирането напред към момента не е несъмнено.

При възможна загуба от Белгия и победа на Мароко в другия мач, вицешампионите от 2018 година, ще изоставен шампионата. В група E, Испания е водач с 4 точки, с една повече от Япония и Коста Рика, до момента в който Германия е на дъното с един пункт. Както и преди четири години на шампионата в Русия, германците са изправени пред стената, рискувайки да отпаднат още в групите. Бундестима се нуждае от наложителен триумф над Коста Рика, с цел да продължи към осминафиналите.

На хартия всичко в групата е допустимо, защото даже победа може да не се окаже задоволителна за класиране, откакто Япония има 3 т. и при възможен триумф над Испания ще събере 6. В същото време международният първенец от 2010 година може да продължи и при загуба, откакто е с голова разлика 8:1 досега.

Още спортни вести вижте във видеото:
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР