Днес предстои да се изиграят реваншите на два от 1/8-финалите

...
Днес предстои да се изиграят реваншите на два от 1/8-финалите
Коментари Харесай

Челси ще търси задължителна победа срещу Борусия Д

Днес следва да се изиграят реваншите на два от 1/8-финалите в Шампионската лига. Челси посреща Борусия Дортмунд, а Бенфика е хазаин на Брюж. И двете срещи са с начален час 22:00 българско време.

Въпреки че игра добре в Германия, Челси загуби първата среща с 0:1 и се нуждае от наложителна победа. Шансовете това да се случи обаче не наподобяват доста огромни. „ Жълто-черните “ са най-успешно представящият се клуб в топ 5 шампионатите на Европа от подновяването на сезона и са в серия от 10 следващи победи. В цялостен контрастност, до момента в който Челси се намира в сериозна рецесия, а успеха против Лийдс с 1:0 през уикенда пристигна мъчно. „ Сините “ не са вкарали два гола в един мач от Боксинг дей насам, когато победиха Борнемут с 2:0 и ще е голяма изненада, в случай че пресечен наклонността тъкмо против Борусия Дортмунд. В груповата фаза „ жълто-черните “ изгубиха гостуването си на Манчестър Сити с 1:2, като попаденията на „ жителите “ паднаха едвам в заключителните минути. Залогът във вторник е прекомерно огромен.

Бенфика предстоящо победи Брюж в първия мач сред двата тима и си обезпечи чудесна преднина от две попадения преди реванша в Португалия. „ Орлите “ играят мощен футбол и на домашната сцена, като водят в шампионата с цели осем точки пред втория Порто. От началото на годината Бенфика няма загуба в постоянните 90 минути във всички шампионати и действително не победи само Спортинг за състезание и Брага за Купата на Португалия.

В същото време Брюж изобщо не е безапелационен и даже в локалното състезание има проблеми. През уикенда в съвсем титулярен състав Брюж загуби от Остенде, който е в зоната за изпадащи, с 0:3 като посетител. Ще е голяма изненада, в случай че белгийците трансформират държанието си и съумеят да излъжат Бенфика. Очакванията са, че класата на домакините ще им донесе още една безапелационна победа с най-малко два гола разлика в тяхна изгода.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР